!!

Merhaba Ziyaretci

Konulardan daha sağlıklı verim, bilgi ve sizinde ileti yollayabilmeniz için lütfen üye olunuz. Teşekkür ederiz.

Konuyu Paylaş FacebookKonuyu Paylaş GoogleKonuyu Paylaş Twitter

A A A A
Gönderen
Konu: Yalnızlık nedir?  (Okunma sayısı 722 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ares

• Fun Club Başkanı
  • *
    • Profili Görüntüle
Ynt: Yalnızlık nedir?
« Yanıtla #26 : Eylül 18, 2006, 07 »
Yaşadık , yaşadın , yaşadılar , bildik gördük ögrendik...
   Neden sözcük oyunlarına ve kurulmuş en acı cümlelerin sana zarar vericek ve ya yıpratıcak ve ya üzücek hangi kavrami kullanırsaniz kullanınız o mevcut ilişkiye girdiniz...Bunu kendimize sormak lazim degilmi...

İmkansızlık yalnızlık degilmi zaten....
           Ve bir şeyi unutma her zaman daha iyisi ve başkası cıkar!
  Ben yalnızlıgımı sevgilimle evet paylaşmam dostum ile paylaşırım
  Yalnızlık...Her harfindeki anlamı anlatabilirim bilirsin...Sadece sevgilimle yalnızlık olarak algılamanızı istemem.

Başkasının yalnızlıgını erkek bayan farkı war...
    Bayan paylaşır
    Erkek paylaşmaz

Size göresini bilemem ,  bilsemde bir şey farketmez...Bu olay örf adet olaylarına benzer o kabul eder ben etmem gibi...
123

Çevrimdışı mavi agac

• Vesaireci
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #27 : Eylül 18, 2006, 07 »
Hayatım domino taşlarından ibaretmiş. Dayanaksız düşünceler, inanışlar, dostluklar, acılar, aşklar... Bir gün bir taş düşer ve diğer tüm taşları da yıkar belli bir düzen üzerinde, tıpkı hayatım gibi. Tesadüf değildir hiç bir şey. Mutlaka nedenler vardır. Hiç bir neden yine de tatmin etmiyor beni. İnandıramıyor yalnızlığımın gerekli ya da nedenli oluşuna. Aslında hep yalnızmışım! Hava da uçuşan sözcüklerimden anlamalıymışım. Beni dinler gibi bakan gözler oysa sadece duyuyorlarmış. Bana inanan yürekler sadece inanacak bir şeyler arıyorlarmış. Geriye kalan, yıkıntılar içinde ki benliğim.
           Yalnızlık zehirli bir tılsımdır! Bir kere inandınız mı varlığına, bir kere girdi mi kanınıza kaçış yoktur artık. Sessiz çığlıklarım, karanlık günlerim, çoğalan sorular, silikleşen benlik ve geriye kalan tek dost yalnızlık.
            Anlamaya çalışmakmış yalnızlık. Sorun ne derler; anlatırsın ama içindekiler sanki daha da büyür. Kimse fark etmez artık gülmediğini. Çünkü kimse gözlere bakarak konuşmaz. Gözlerini kimse görmez. Görmediler de! Çıktığım tüm yollar da herkesin benden alacaklarından ve bana vereceklerinden oluştu.
             Çıkarlar dünyasına olan inançsızlığım, sevgiye olan inancım, AŞKI tek tutuşum, huzurun mavi rengi, müziğin yaşamsal zevki, dostluğu zirve kuşu yapışım, arkadaşlığa olan sıcaklığım hepsi yerle bir oldu: Kimisini sevdiklerim kimisini ben yıktım. Ellerimle! Yine de geriye bir şeyler kaldı. Kanayan bedenim, karanlık günlerim, kırık dökük umut parçaları...
              Elbette vardı insansı hatalarım. Kırdıklarım, üzdüklerim, kanattıklarım. Diyet miydi yalnızlığım, bilmiyorum. Eğer öyleyse çok ağır oldu bu bedel. Tüm benliğimi, uzuvlarımı karıştırdı. Her bir nöronum havaya uçar oldu. Bağlantısız düşünceler sardı. Arkasından bağlantısız davranışlar. Geçecek biliyorum. Geçecek bu zehirli tılsım. Değdi ve geçecek.
               İşte tüm bu düşüncelerden sonra bekleyiş sarıyor benliğimi. Ne zaman geçecek? Her bekleyişteki gibi heyecanlı değil bu bekleyiş. Acı veriyor. Dokunamıyorum ruhuma bu bekleyiş içimdeyken. Öz kütlem ne dibe batırıyor ne de yukarı çıkarıyor. Beklemediğim; bırakılan bir mesaj gibi, sırası gelmeyen bir proje gibi, yerine ulaşamayan aşk mektubu gibi.
                Ruhum belki erdemlerine kavuşacak bu bekleyişte. Belki de tamamen yitireceğim benliğimi, elimde kalanları. Sonunda dibi boylayacağım belki de. Diyordu ki bir sevdiğim ''Dibi boylamak gerekir bazen kendine varabilmen için, hayata devam edebilmen için''. Belki de gereklidir yaşadığımı hissedebilmem için.
                 Nihayetinde kazanç ve kayıplardan kuracağım hayatımı. Bağlı olacağım birilerine, sevdiklerime; bağımlı olmayacağım ama. Elimde kalan tek şey özgürlüğe olan düşkünlüğüm olacak. Tanrı'ya olan inancımdan vazgeçmeyeceğim. Tek destekçim o değil miydi bu yalnızlıkta?
                  Tüm umutsuzluklarla yazılan düşünceler mutlaka barındıracak ya da yaratacak umutları. Septisizmin yollarında dolaşabileceğim ayakta kalarak. Öğreneceğim insanların kötülükleri de kullanabileceklerini. Bir gün uyandığımda güneşin sadece benim için doğduğunu hissedecek ve heyecanlanacağım yeniden yenilenen umutlarla. Belki de gizleneceğim yanılsamalarda sonsuza dek.

Sevgilerle

Çevrimdışı gokhanozenkolik

• Tahsisli Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #28 : Eylül 19, 2006, 01 »
yalnızlık
sana darbe atmayan seni terk etmeyen tek dosttur...
(*)_öLüMüNe  CaN ÖzÜm_(*)

Çevrimdışı nazlıcan

• Vesaireci
  • *
  • KiSsoRKilL
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #29 : Eylül 19, 2006, 11 »
Uzun bir yolculuktur kimsenin görmediği. Gidemediğin her ülkedir yalnızlık. Bir yaz günü hırka kullanmaktır. Koluna bir âmâyı takıp karşıdan karşıya geçirmektir. Onun göremediklerini gördüğüne üzülmektir. Bir havuz başında üzerine su sıçramayan beyaz bir havludur yalnızlık. Panayırda okunan kitaptır, ağaç gölgelerinde. Herkesle konuşup, kimseyle sohbet etmemektir. Erken gelmektir. Terk etmektir.

Yalnızlık, burnun değil beynin duyduğu kokudur. ,)

Elbette içten pazarlıklıyım
Hesapta sen varsın.
Elbette art niyeliyim,
Gizli emellerine yataklık edeceğim.
İlk öpüşün ılık olsun,
Dudaklarım hemen kanmasın.
Bütünle beni kendinle,
Eksik yanlarım tamamlansın
Doğma büyüme senliymişim gibi...,)

Çevrimdışı _eylül_

• Kıdemli Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #30 : Eylül 19, 2006, 06 »
Yanlızlık bana göre insanın tek sığınağıdır.Ve düşünün insanı yanlız bırakmayan tek şey yanlızlığıdır.
Bi hayat daha olmalı yeniden.. Sevmeyi öğrenmeli büyümeden kirlenmeden..

Çevrimdışı ayaz

• Vesaireci
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #31 : Eylül 20, 2006, 08 »
YANLIZLIK...her an heryerde sessizlik!!!YANLIZLIK... kendınle olan savaşın!!!

Çevrimdışı selin_35

• Kaptan Üye
  • *
  • değmezmişsin... yaLandan daha yaLansın...
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #32 : Eylül 20, 2006, 09 »

Yalnızlık bir duygu ve ruh halidir. Sevgiden yoksunluktur. Modern aklın zindanı, ilkel aklın özgürlüğüdür.    
insan ruhunun doğum sancısıdır. Sümük bataklığında yetişen insanı hapşırtan siyah bir çiçektir. Yalnızlık; gölgelerin iktidarında insan ruhunun başkaldırması, madde ve mana egemenliği arasında ise bocalamasıdır. Bu bocalama huzur limanı ile kurt kapanı arasında devam edip gider.  9s0fdvv 9s0fdvv 9s0fdvv

dirolll Yalnızlık; sevgi ve nefrette ölçü kaçırıldığında sevginin dışarıya fışkırması, nefretin ise içe gömülmesidir. Yalnızlık; gölgeler çekildiğinde karanlığın yada ışığın kuşatması altında kalmaktır. Yalnızlık ziplenmiş(sıkıştırılmış) bir duygudur. Öğretmenliği güçlüdür. Yoğunluğu fazladır. Bu yüzden insanın içini acıtır. Yalnızlık; zihnin çöplüklerinde insanı oyalayan ve bedenin her yanından zararlı kimyasal hormonların salgılanmasına neden olan bir duygudur. İnsan yaşamının doğal seyrinde vardır fakat insan doğasına zıttır. Yalnızlık, çözülmesi gereken karmakarışık bir düğümdür.   bubaa bubaa  :P
yanlızlık bnm yaşadığım şey yani  :( aman ya sizlerde olmasanız işte ben o zaman yalnız kalıcam
YANLIZLIK...her an heryerde sessizlik!!!YANLIZLIK... kendınle olan savaşın!!!
yalnızlık etrafında insan olmaması değildir bazen kalabalıklar içinde yapayalnız kalabilrsin
  yaLandan daha yaLanmışsın.....!!!!!!!

black

• Ziyaretçi
« Yanıtla #33 : Eylül 21, 2006, 10 »
dirolll Yalnızlık; sevgi ve nefrette ölçü kaçırıldığında sevginin dışarıya fışkırması, nefretin ise içe gömülmesidir. Yalnızlık; gölgeler çekildiğinde karanlığın yada ışığın kuşatması altında kalmaktır. Yalnızlık ziplenmiş(sıkıştırılmış) bir duygudur. Öğretmenliği güçlüdür. Yoğunluğu fazladır. Bu yüzden insanın içini acıtır. Yalnızlık; zihnin çöplüklerinde insanı oyalayan ve bedenin her yanından zararlı kimyasal hormonların salgılanmasına neden olan bir duygudur. İnsan yaşamının doğal seyrinde vardır fakat insan doğasına zıttır. Yalnızlık, çözülmesi gereken karmakarışık bir düğümdür.   bubaa bubaa  :P

evet katılıyorum sana tarıkcım.....

Çevrimdışı imkansız

• Vesaireci
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #34 : Eylül 21, 2006, 01 »
YALNIZLIK BENİM ESKİ SEVGİLİM YALNIZLIK BENİM EN VEFALI YARİM BEN ONU KİMLER İÇİN TERKETTİM O BENİ BIRAKMIYOOOORRRR....
....sevda ektim ihaneti biçiyorum....

Çevrimdışı frozen_

• Antrenör Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #35 : Eylül 21, 2006, 02 »

evet katılıyorum sana tarıkcım.....
:C Teşekkür ederim :C :C
frozen

Çevrimdışı nazlıcan

• Vesaireci
  • *
  • KiSsoRKilL
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #36 : Eylül 21, 2006, 07 »
Ben yanlızlığımı hiç aldatmadım Oda beni...,)
Elbette içten pazarlıklıyım
Hesapta sen varsın.
Elbette art niyeliyim,
Gizli emellerine yataklık edeceğim.
İlk öpüşün ılık olsun,
Dudaklarım hemen kanmasın.
Bütünle beni kendinle,
Eksik yanlarım tamamlansın
Doğma büyüme senliymişim gibi...,)

Çevrimdışı selin_35

• Kaptan Üye
  • *
  • değmezmişsin... yaLandan daha yaLansın...
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #37 : Eylül 21, 2006, 07 »
bendeeee aynen yani sonuçta insanı yalnız bırakmayan tek olgudur yalnızlığı  okk
  yaLandan daha yaLanmışsın.....!!!!!!!

Çevrimdışı frozen_

• Antrenör Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #38 : Eylül 22, 2006, 12 »
Çoook süper  Ax1231 Ax1231 okk okk
frozen