!!

Merhaba Ziyaretci

Konulardan daha sağlıklı verim, bilgi ve sizinde ileti yollayabilmeniz için lütfen üye olunuz. Teşekkür ederiz.

Konuyu Paylaş FacebookKonuyu Paylaş GoogleKonuyu Paylaş Twitter

A A A A
Gönderen
Konu: PLATONİK  (Okunma sayısı 329 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı atillaseher

• Vesaireci
  • *
    • Profili Görüntüle
Ynt: Platonİk
« Yanıtla #13 : Kasım 25, 2006, 07 »

herkes "platonik aşk" konusunda "-dı" lı geçmiş zaman kullanınca kendimi garip hissettim.. ben hala yaşıyorum iyi mi (:  ama bambaşka bir şeydir arkadaşlar platonik takılmak.. melankolik ruh haliyle "kırılması gereken bir put" gibi görmeyin platonik aşkınızı..
        yunan filozof platon'dan geliyor "platonik aşk"ın tarifi..platon "gerçek nedir?"sorusunu yanıtlarken farkında olmadan "aşk"ı da tanımlamıştır..aşağıdaki kısa tanımı okuyun isterseniz..
       "gerçek vardır..o hep yukardadır..ulaşmak isteriz, dokunmak isteriz..ama bu asla mümkün olmaz..yetişemeyeceğimiz kadar yukardadır çünkü..şundan eminiz ki her ne kadar ulaşamasak da o vardır ve gölgesi devamlı olarak hayatımıza düşer..gördüğümüz herşey de onu hissederiz..."
       şimdi tanımda geçen "gerçek" kelimesini "aşk" yapın öyle okuyun..işte, platonik aşk tam olarak budur..

bilmekte yarar vardır diye hatırlatayım istedim; aşkın boyutu azaldıkça kendisini büyütür.. ona dokunuyorsanız,onu öpebiliyorsanız aşk 3 boyutludur sizin için.. canlıdır ve ölmeye mahkumdur.. platonik aşktaysa çoğu zaman tek boyut vardır.. ölümü bu yüzden zordur.. uzadıkça acı ve mutluluğu karıştırıp yaşarsınız.. hele platonik aşkınızda hiç boyut yoksa.......
        hadi örnek verelim bu hiç boyutu olmayan platonik aşklara (: sanal aşk nasıl olur? peki tanrıya olan aşka ne dersiniz? aşk denildiği zaman akla gelen "leyla ile mecnun" destanının sonunun mecnun'un "ben tanrıya aşıkmışım" demesiyle bitmesi tesadüf müydü sizce? bana kalırsa mecnun'u destanlaştıran da ondaki platonik aşkın ta kendisiydi..
         söylesenize, ölümsüzleşmiş aşk mı yoksa sarılabildiğiniz,öpebildiğiniz aşk mı?

« Son Düzenleme: Kasım 25, 2006, 07 Gönderen: atillaseher »

Çevrimdışı Ares

• Fun Club Başkanı
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #14 : Kasım 25, 2006, 11 »
Hem gerçek hem platonik olamazmısın sevdigine...
Niye hep yeniden yeniden ... yeniden aşık olamazmısın sevdigine!
Neden elde ettiginde vazgeçersin...

Kişinin elinde hem ölümsüzleşmiş aşk hemde sarılabildigin , öpebildigin bir sevgili aslında bi buna tam anlamı ile "eş" diyoruz dünya daki diğer eşin ruh ikizin...
         Ruh ikizine deginmek lazım herşeyinin aynı olması diye düşünmemeli "istekler arzular huylar vs vs vs." Sadece onu düşündügünde ne kadar depremler olsa da içinde seni huzura yönlendirebilecek.Yanında iken kıyamet kopsa umrunda olmayacagin birisi...
123

Çevrimdışı nazli

• Antrenör Üye
  • *
  • bi melodi var dilimde hüzne boğduğum
    • Profili Görüntüle
  • Yer: izmir
  • Hikayem: KENDİNE İYİ BAK
« Yanıtla #15 : Aralık 05, 2006, 05 »
Mafales Oldu:(
yalanlar ortasında kaldı çocukluk anılarım çizgi romanlar dışında bi kahraman bulamadım. . .

Çevrimdışı yine_basladi_isyan35

• Vesaireci
  • *
  • gençliğimin_katilisin
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #16 : Aralık 07, 2006, 01 »
yıllar once dersane ogretmenıme aşık olmuştum.şu aralarsa kuzenıme asıgım hemde delıler gıbı.bu yanlış-kotu bısey cok fakındayım  ama  sevıyorum hemde delıler gıbı (hatta deyım yerındeyse kopekler gıbı=))zorluguna gelınce tabıkı de zordur bu nebıleyım bı duavara slm vermek gıbı  bı aynada kendı kendınle konuşmak gıbı bışı bılıyosun sonucata olmayacagını oyle kendını eglendırıyosun yanı karsıdan bu konuda bı olumlu tepkı alamaıyacagını ve bu konuyu karsındakıne asla acamıyacagını bılmek koyan  ayrı bı  nokta...
ibadetim oldun,inancım oldun,sanki sen yarattın ben kulun oldum...

Çevrimdışı kartal

• Vesaireci
  • *
    • Profili Görüntüle
Ynt: PLATONİK
« Yanıtla #17 : Şubat 09, 2007, 03 »
arkadaslar soruma cevap verdıgınız ıcın tesekkurler

Çevrimdışı Selvet

• Tahsisli Üye
  • *
  • DAYAN YALNIZLIĞIM
    • Profili Görüntüle
Ynt: Platonik
« Yanıtla #18 : Mart 28, 2007, 03 »
zamanında öyle imkansız birine aşık oldum ki aşkı geç hala çok sewiyorum onu ama o her zaman bana arkadaş gözüyle bakıyor we sen benim ölümüne kankamsın diyor. olsun ama yanında olmak bişeyler paylaşmak iyi geliyor.
ÖZLEM BİR YAĞMUR GİBİ YAĞIYOR ÜZERİME...
DAMLALAR YÜREĞİME VURUYOR!!!
GECENİN KARANLIĞINDA BİR BAŞIMAYIM
UYKULARIM BÖLÜK BÖLÜK!!!
BÜTÜN RÜYALARIMDA SEN
GÖZLERİMİ KAPATIR KAPATMAZ GÖZLERİN YAKLAŞIYOR!
SONRA BİR RÜZGAR ALIP SENİ BENDEN UZAKLARA UÇURUYOR!!!
YOKSUN, GİTTİN TEK BAŞIMA KALDIM:(
BU NASIL BİR ÖZLEMDİR...
KENDİ GÖVDEM ATEŞTEN BİR GÖMLEK GİBİ YANIYOR!!!

LAWİNYAM  
DAYAN YALNIZLIĞIMMM
      SELVET   

Çevrimdışı Sema

• Tahsisli Üye
  • *
  • .....
    • Profili Görüntüle
  • Hikayem: tuzlu kahve
« Yanıtla #19 : Mart 30, 2007, 03 »
orta okuldayken bizim mahalleye tasınmıslardı ondan çok hoslanıyodum ama o bilmiyodu tabe sonra arkadaslarla dısarda muzurluk yapıyoduk sonra ona laf atmaya basladı arkadaslar o işten gelince ben hemen onların evin karsısındaki kaldırıma oturuyodum sonra anladı herelde ben bigün arkadasıma giderke oda arkamdan geliyomuş bana seslendi ama ben hiç arkama bakmadan direkt arkadasımın evine girdim sonra zaten tasındılar gaziemire ama bugünki aklım olsa dururdum konusurdum herelde :P smittennnn
Sen ve Ben Gerisi Vesaire..

Çevrimdışı imkansızım

• Vesaireci
  • *
    • Profili Görüntüle
  • Hikayem: AraLıkta yağmur yağdığında..
« Yanıtla #20 : Mart 30, 2007, 09 »
benimde oldu inanın çok zor... hele bide o yakınındaysa,hergün onu görüyosan ve hiçbirşey yapamıyorsan bu dahada zor...halada onu başkasıyla gördüğüm zaman içim acır..KEŞKE O DA BENİ SEVSEYDİ..  567ghg5

Çevrimdışı mry c.r.7

• Vesaireci
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #21 : Mart 31, 2007, 11 »
benm en büyük aşkım platonikti 2 yıl sürdü bizim okuldan mezun olmasına rağmen ben ona hala aşığım ara sıra ki ayda yılda 1 kez oluo bizim okula gelir we ben onu görünce yine cok heycan yaparım elim ayağıma dolaşır... ama napalım elimde olan bişi diil o beni farketsede (ki bilio onu sewdiimi) farketmezsede onu görmek bile bana yetio... çünkü ben o sadece bi kez dönüp baktı die bi hafta ağazım kulaklarımda gezdiimi bilirim...ama yinede pişman diilim ben herkesin yaşayamayacaı bişiyi yaşadım birini herşeden cok sewdim hemde karşılık beklemeden...

Çevrimdışı tatlı bela

• Kaptan Üye
  • *
  • "eskı dosttan dusman olmaz"bunlar en buyuk yalan..
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #22 : Nisan 14, 2007, 10 »
evet yasadım boyle bır olayı 8 sene sevdım ya bosu bosuna ama sevdıgımıde sonunda soyledım  :D sımdı dusundukce guluyorum nıye boyle yaptım dıye  oda anı olarak kaldı bende undecideddd undecideddd
aşk dilencisiyim sımdı sayende el actım mutluluk dılenıyorum ...sana bın turlu beddua ederdım de kalbım olmaz dıyor KIYAMIYORUMM:(((

ємяєє - hayata basarılar diliyorum laf ols gönderdi 19.11.2008 18:06:
Seni Seviyorum Belki Onemi Yhok Ama Bil Ve Ebediyense Seni Sevecegim ..

Çevrimdışı jasminn__20

• Bilgin Üye
  • *
  • YaşaDıkça ßitmesiN DeDiqiM eN qüzeL qerçeqimsiN !
    • Profili Görüntüle
  • Yer: izmiR/YeşiLyurT
  • Hikayem: o ßana ßenim Ona ßaktıqım qözLe BaKmıYorDu . .
Ynt: PLATONİK
« Yanıtla #23 : Mart 08, 2008, 01 »
qerçekten çok zor ve çok acı veren bişi..çok can yakıcı.. cryyy ßende karşıLıksız seviyorum sanırım durum onu qösteriyo..birine deqer veriyorsun aynı değeri ondan da qörmek istiyorsun ama o son derece temkinLi ve sağuk..beLkide yaşadıkLarının sonucunda böLe ama faturası neden bana kesiLiyo ki..benim ne suçum var..kısacası deger verdim çok sevdim ve o kişi bunu anLayamadı arkadaşlar..ve ayrıLmak zorunda kaLdım..ayrıLdım ve arkamdan da hiçbir şey yapmadı..işte bende burdan anLadım ki beni hiç sevmemiş eğer seviyor oLsaydı noLursa oLsun araması gerekirdi beni kazanmak için..ama oLmadı bunLarın hiçbiri direk boşverdi..bensizLiği tercih etti..çok zor bişi yaa bu..kendinizi fazLa kaptırmayın arkadaşlar benim yaptıqım hatayı yapmayın..inanın canımdan can kopuyo okadar tarifi zor bi acı ki bu anlatamam...................
  Ne insafsız Ne adaLetsizmişsin sen yaaaa..................................!
Bazen Susmak qerekiyormuş, Bazen Bomboş Bakmak qerekiyormuş Hayatın YaLanLarına;
AnLamaya Çalışmak SaçmaLık... AnLamadan Yaşamak qerekiyormuş ..
Zaman DeqiLmiş qideni qeri qetiren; AsLında Zamanmış Var OLanı Götüren..
Ama Bazen...! Unutmak Gerekiyormuş,UNUTULMA Pahasına...